فرهنگ تصویر – تصویر فرهنگ
- سیده نسرین شاه محمدی:
فرهنگ تصویر – تصویر فرهنگ
عنصر فرهنگ به لحاظ نقشی که در ساختار تمدن بشری دارد و در برگیرنده مجموعه ای ازاعتقادات اندیشه ها آیین ها و آداب و رسوم است می تواند به عنوان پشتوانه رفتارهای اجتماعی راهگشای بسیاری از حرکت های آینده هر ملتی باشد و چنانچه در خواستگاه اجتماعی آن سازو کارهای مناسبی در جهت تعالی فرهنگ بخصوص در حوزه اندیشه و فرهنگ سازی در زمینه های مختلف اجتماعی صورت گیرد می تواند به عنوان ابزار قدرتمندی در برابر تحولات و پیامدهای ناگوار اجتماعی عمل کند. از آنجا که تصویر در دنیای امروز جز لاینفکی از زندگی امان شده است ثبت موقعیت ها و شرایط مختلف زندگی و فرهنگ مردم در نقاط مختلف از طریق دو رسانه مستقل سینما و عکاسی می تواند در شناخت و درک بیشتر مردم از یکدیگر نقش موثری داشته باشد چرا که عکس و فیلم به عنوان رسانه های دیداری می توانند نسبت به دیگر رسانه ها تاثیر بیشتری بر مخاطبان خود داشته باشد و با زبانی گویا و بدون هیچ گونه محدودیتی به نمایش عینی باورها ذهنیت ها و اعتقادات مردم و نیز ثبت شرایط و موقعیت های مختلف زندگی و هم چنین غم ها و شادی ها ناکامی ها و کامیابی ها و پیشرفت های آنان بپردازد.
هنر سینما و عکاسی. هنر به تامل واداشتن افکار انسانی است که در عصر حاضر می تواند به جاودان سازی معنویت فرهنگ وحقیقت انسانها از طریق مراجعه به زندگی و فرهنگ آنان توجه داشته باشد.
از آنجا که هنرها همیشه در دوران مختلف در تکامل یکدیگر نقش اساسی داشته اند. مقوله عکس و فیلم از این امر مستثنی نبوده بلکه علاوه بر اینکه خود به عنوان هنری مستقل به بیان هنری می پردازند. از ابزار آنها نیز در جهت ثبت جنبه های گوناگون هنری مردم در شرایط و دوران مختلف استفاده می شود لذا عکاسی و سینما که از پدیده های نو در عرصه فرهنگ وهنر بشمار می روند می توانند خود به عنوان عاملی در جهت شناسائی دیگر فرهنگها درآیند و هنرمندان سینماگر وعکاس به عنوان متعهدان تصویرگر در ثبت و انتقال مجموعه فرهنگ یک جامعه اهمیت و نقش ویژه ای می یابند.
- تاریخ ارسال: جمعه ۰۴ اردیبهشت ۱۳۸۳
- منبع: سایت آگاه فیلم
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.