حمیدرضا سهیلی
حمیدرضا سهیلی Hamidreza Soheili چهرهای چندوجهی در حوزههای نویسندگی و کارگردانی و پژوهش تئاتر، همچنین نویسندگی ادبیات مذهبی است که فعالیتهایش عمدتاً در مشهد متمرکز بوده است. در زیر به مهمترین جنبههای زندگی و آثار او اشاره میشود:
۱. پژوهشگر و فعال حوزه تئاتر
– سهیلی بهعنوان “پژوهشگر برتر تئاتر استان خراسان رضوی در سال ۱۳۹۳” معرفی شد. این عنوان بهخاطر نگارش کتاب «صد سال تئاتر مشهد» به او اعطا شد که تاریخچه هنر نمایش در این شهر را از سال ۱۲۹۰ بررسی میکند.
– او در دهههای ۶۰ و ۷۰ شمسی نقش مؤثری در توسعه تئاتر مشهد داشت، از جمله تأسیس “گروه هنری مسجد مالک اشتر” که بسیاری از هنرمندان مطرح امروز ایران مانند سعید سهیلی ، جواد اردکانی، احمد کاوری و ابراهیم اصغری از آنجا آغاز به کار کردند. او همچنین گروه هنری زندانیان را تشکیل داد که در دهه شصت فعالیت داشت.
– سهیلی در ایجاد “شورای نظارت بر نمایشها” پس از انقلاب اسلامی همکاری کرد و به بازبینی محتوای تئاترها پرداخت.
۲. نویسنده آثار مذهبی و روایی
– او نویسنده مجموعه کتابهای “قصههای رضوی” است که پنجمین جلد آن با عنوان «شهد شیرین شفا» به داستانهای معجزات و شفایافتگان امام رضا (ع) میپردازد.
– کتاب «شفا یافتگان» او نیز مجموعهای مستند از خاطرات زائرانی است که در حرم امام رضا (ع) شفا یافتهاند. این کتاب با استقبال خوانندگان روبهرو شده و نقدهای مثبتی دریافت کرده است.
– از دیگر آثارش میتوان به «آواز آسمانی عشق»، وقتی عشق شکوفه میدهد، ستارهها میخندند و کسی که مثل هیچکس نیست اشاره نمود. او همچنین کتابهای«آسید محسن» (زندگینامه سید محسن مصطفیزاده) و آسید کمال (زندگینامه سید رضا کمال علوی) از آثار اوست. تولد او در سال ۱۳۳۶ در تربت حیدریه است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.