فیلم “درخت گلابی“ ساخته “داریوش مهرجویی“
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
ارسال شده توسط آگاه فیلم AgahFilm
فیلم سینمایی«درخت گلابی»داریوش مهرجویی
مشخصات محصولفیلم سینمایی
فرمت: mkv
مدت: ۱۰۰ دقیقه
مخاطب: دانشجویان، فیلمنامهنویسان و فیلمسازان
هدف: از جمله اهداف، بازشناخت سینمای “داریوش مهرجویی” با محوریت “درخت گلابی” وی که بر اساس داستان کوتاهی از مجموعه داستان “جایی دیگر” نوشته گلی ترقی در سال ۱۳۷۶ منتشر شد.
به پیشنهادِ مجید سیفالعلمایی
فیلم سینمایی«درخت گلابی»داریوش مهرجویی
درخت گلابی
کارگردان: داریوش مهرجویی
تهیهکننده: فرامرز فرازمند + داریوش مهرجویی
نویسنده: داریوش مهرجویی بر اساس طرحی از گلی ترقی که بر اساس داستان کوتاهی از مجموعه داستان “جایی دیگر” نوشته گلی ترقی در سال ۱۳۷۶ منتشر شد.
خلاصه داستان:
محمود نویسندهای است که برای نوشتن باقیماندهٔ کتاب جدید خود در پی یککمکاری طولانی، به باغ پدری خود در دماوند پناه آوردهاست. اما در باغ درخت گلابی قدیمی که برای محمود سرشار از خاطره است میوه نداده و باغبانان از او میخواهند که در مراسمی آیینی برای ترساندن درخت و به بار نشستن دوبارهٔ آن شرکت کند و محمود میپذیرد و در این بین او به مرور خاطرات نوجوانی خود میپردازد، زمانی که شیفتهٔ دختر عمه اش، میترا (یا به قول محمود در دفتر خاطراتش، “میم”) بوده و با اینکه دختر از او بزرگتر است به او ابراز عشق میکند و برایش اشعار عاشقانه میگوید و با او ساعتها در باغ به اجرای نمایشنامههای مختلف میپردازد، چرا که هر دو به ادبیات علاقهمندند؛ اما روزی دختر برای خداحافظی میآید، چون قصد دارد نزد پدرش که خارج از کشور است برود. محمود از او میخواهد که صبر کند و دختر میپذیرد، اما سالها بعد که محمود وارد جریانات سیاسی میشود نامههای دختر را پاسخ نمیدهد و رفتنش را به تاریخی بعد موکول میکند تا اینکه بر اثر فعالیتهای سیاسی به زندان میافتد و آنجا با دیدن یکی از اقوام دختر خبر فوت او را دریافت میکند. محمود اکنون در آستانه شصت سالگی همانند درخت گلابی که هنوز بوی کفشهای کتانی میم را میدهند بی بار شده و نمیتواند کتاب آخرش را تمام کند.
بازیگران:
همایون ارشادی، گلشیفته فراهانی، نعمت الله گرجی، عباس شادروان، شهرام حقیقت دوست، محمدرضا شعبان نوری، جعفر بزرگی، رحمان حسینی، مریم مجد، مریم مقبلی، مهرداد سیه چشمان
فیلمبرداری: محمود کلاری
تدوین: مصطفی خرقه پوش
مدت زمان: ۱۰۰ دقیقه
کشور: ایران
زبان: فارسی
تاریخ انتشار: سال ۱۳۷۶
به پیشنهادِ مجید سیفالعلمایی
بازدیدها: ۰
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.