بیمارستان امام رضا
نام قبلی: بیمارستان شاهرضا
بیمارستان امام رضا (ع)
تاریخچه بیمارستان
سال تاسیس : ۱۳۱۳ هجری شمسی
مساحت : ۲۸۵۰۰ مترمربع
تعداد تخت : ۹۱۸ تخت
آدرس : ایران، مشهد، میدان امام رضا (ع)
معمار بیمارستان:
مهندس کریم طاهر زاده بهزاد از معماران پیشگام آعاز قرن اخیر در ایران بود ، او در زمان تبعید آزادیخواهان مشروطه در سال ۱۲۸۶ شمسی (۱۹۰۸) میلادی مجبور به ترک وطن شد و در دوران محاجرت در دانشکده هنرهای زیبای استانبول و آکادمی معماری برلین به تحصیل معماری پرداخت در سال ۱۳۰۵ او از اولین آرشیتکتهای ایرانی تحصیل کرده بود که به ایران بازگشت و به فعالیت معماری پرداخت .
اولین اثر طاهر زاده بهزاد در ایران آرامگاه فردوسی ، تجلی دیگاه گرایشهای باستانی ، تاریخی و هویت ایرانی بود او با استفاده از عناصر و موتیف های محلی و غیر محلی توانایی خود را در ارئه شیوه ای جدید در معماری به نمایش گذاشت .گزسنش آزاد در تزئینات و استفاده از موتیف ها و عناصر شیوه های مختلف در برخی بناها از جمله بیمارستان امام رضا (ع) در مشهد او را به سوی نوعی معماری که رنگ و بوی محلی دارد رهنمون ساخته . بناهای او در بنگاه راه آهن ضمن حذف ترئنات محلی و ساده تر شدن بنا گرایش به جریان معماری آرت دکو با مراجع بین الملی را ارائه می کند.
۞بناهای دوره اول _ شش سال و نیم در مشهد
-آرامگاه فردوسی – بیمارستان امام رضا-دبیرستان امام رضا- احداث و خیابان فلکه و بناهای اطراف حرم – آرامگاه حکیم عمر خیام
۞بناهای دوره میانی – از مشهد تا تهران – تئاتر شیر و خورشید – نمای شمالی مجلس شورای ملی – دانشگاه جنگ – کارخانه چیت سازی بهشهر
تاریخچه بیمارستان:
بیمارستان امام رضا (ع)، یکی بزرگترین بیمارستانهای شهر مشهد می باشد، احداث این بیمارستان در زمینی به مساحت ۵/۲۸ هکتار و زیر بنای ۲۸۵۰۰ متر مربع در سال ۱۳۰۷ آغاز و تقریبا از سال ۱۳۱۳ تحت نام مریضخانه شاهرضا شروع به فعالیت نمود. در آغاز دارای صد تخت و بخشهای داخلی، جراحی، چشم پزشکی، کودکان، عفونی، زایشگاه، درمانگاه، آزمایشگاه، رادیولوژی، دندانپزشکی و تشریح حیوانات و قسمتهای وابسته بود. در سال ۱۳۲۴ ساختمان گوش و حلق و بینی دایر و تا سالهای ۲۸ و ۱۳۲۷ تعداد تختها به ۲۵۰ تخت افزایش یافت. در سال ۱۲۴۱ لگاد و رئیس بخش جراحی این بیمارستان مرحوم “دکتر بول ون” بود. این پزشک دلسوز بلژیکی پس از آشنایی با دین مبین اسلام مسلمان گردید و سالها با دلسوزی در این بیمارستان به طبابت مشغول بود. تعداد پزشکان در آن سالها ۴۵ نفر بود. یک دندانپزشک، ۶ داروساز، ۱۸ پزشکیار، ۲۷۰ پرستار و ۵ ماما عهده دار وظایف درمانی بیمارستان در آن سالها بوده اند.
در سال ۱۳۵۴ بر اساس یک توافق نامه آستانقدس اقدام به تهیه مقاوله نامه واگذاری ۹۰ ساله ای نمود که طبق آن قرار داد بیمارستان به دانشگاه فردوسی مشهد واگذار گردید. از آن تاریخ به بعد بیمارستان به یک مرکز آموزشی درمانی تحت نظارت دانشگاه فعالیت می نمود. طبق آمارهای موجود تعداد کل تخت های بیمارستان در آن سالها به ۳۶۳ تخت افزایش یافته بود.
در اوج شکل گیری انقلاب شکوهمند اسلامی در سالهای ۱۳۵۷ و ۱۳۵۶ به زعامت ولایت فقیه و فرزانه انقلاب حضرت امام خمینی (ره) این بیمارستان نیز در ردیف یکی از پایگاهها و مراکز مبارزه با رژیم ستم شاهی قرار گرفت. به طوری که در سال ۱۳۵۷ بسیاری از علما و روحانیون مبارز خراسان از جمله رهبر عظیم الشان انقلاب حضرت آبت الله خامنه ای نیز در جمع علما متحصن در مجتمع آموزشی حضور داشتند و به هدایت و رهبری امت بپا خواسته خراسان و جامعه دانشگاهی می پرداختند. با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال ۱۳۵۷ نام شاهرضا از عنوان این بیمارستان حذف گردید و نام مقدس و منور امام رضا (ع) مزین شد.
مشخصات بیمارستان :
در حال حاضر بیمارستان امام رضا (ع) با داشتن ۸۵۶ تخت به عنوان یک بیمارستان جنرال و درجه یک در ردیف یکی از بزرگترین مراکز عمده آموزشی ودرمانی سطح کشور قرار دارد. بطوریکه این مرکز علاوه بر درمان بیماران مراجعه کننده بعنوان یک پایگاه تحقیقات آموزش پزشکی و یک مرکز تعلیم و تربیت دانشجویان و دانشجویان رشته های پزشکی در سطح تخصصی و فوق تخصصی می باشد و همه ساله تعدادی استاژر، انترن و رزیدنت تحت نظر روسای بخشهای مختلف این بیمارستان تحت آموزشهای علوم بالینی قرار می گیرند.
پوشش درمانی این بیمارستان نیز بسیار وسیع می باشد درمانگاه و بخشهای اورژانس در مجتمع درمانگاهی این بیمارستان قرار دارد که بصورت شبانه روزی با حضور پزشکان داخلی و جراحی در ارائه خدمات درمانی به مراجعین فعال است. مجتمع درمانگاهی (پلی کلینیک) بیمارستان دارای درمانگاههای تخصصی زیر می باشد : ارتوپدی، ارولوژی، جراحی عمومی، پوست، چشم پزشکی، داخلی تخصصی، گوش و حلق و بینی، زنان و زایمان، درمانگاه مصدومین و مسمومین، پانسمان و تزریقات و بهداشت و تنظیم خانواده. همچنین واحدهای مختلف دیگری در این مجتمع درمانگاهی مستقر می باشد که وظیفه خدمات حمایتی و اداری بیماران بعهده این واحدها می باشد از جمله واحد پذیرش و اسناد پزشکی، کارشناسی امور بیمه گری و مددکاری اجتماعی.
در این بیمارستان علاوه بر دارا بودن مجتمع درمانگاهی بخشهایی نیز به منظور بستری نمودن بیماران نیازمند وجود دارد، بخشهایی از جمله ارتوپدی، ارولوژی، جراحی، قلب سی سی یو، داخلی تخصصی، آی سی یو داخلی، چشم پزشکی، گوش و حلق و بینی، پوست، روماتولوژی و هماتولوژی، اطفال، نوزادان، آی سی یو نوزادان، زنان و زایمان، عفونی، سوختگی، دیالیز سنگ شکن که در بخشهای مذکور نسبت به پذیرش و بستری بیماران نیازمند و درمان آنها اهتمام لازم صورت می پذیرد. ضمنا بخشهای پاراکلینیکی این بیمارستان نیز مشتمل بر بخشهای رادیولوژی و پزشکی هسته ای سی تی اسکن، آزمایشگاههای تخصصی مرکزی، فیزیوتراپی و ادیومتری که ارتباط با امور تشخیصی درمان بیماران انجام وظیفه می نمایند.
بازدیدها: ۰
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.