مسئولان، عکاسی را فراموش کرده اند
-
احمد خادم الحسینی:
مسئولان، عکاسی را فراموش کردهاند
گفت و گوی صمیمی با جناب خادم درباره عکس و عکاسی. با سپاس از ایشان.
- سید جواد اشکذری
- منبع: سایت آگاه فیلم
- تاریخ ارسال: ۸۴/۰۸/۲۵
- جناب خادمالحسینی! تعریف شما از عکس چیست؟
عکس گویاترین، بانفوذترین و مردمیترین زبان در میان تمام طبقات اجتماعی در سراسر جهان است و در حال حاضر مانند موجی در سطح جهان رو به گسترش است.
- چرا زبان جهانی؟
به خاطر اینکه عکاسی، هنری بیواسطه است و میتواند بیچون و چرا با تمام جهانیان ارتباط برقرار کند و رنگ پوست نمیشناسد.
- در اینباره میتوانید مثالی بزنید؟
من یکماه بعد از زلزلهی بم، در خارج از کشور بودم، وقتی مردم آنجا پی بردند، ایرانی هستم جویای حال مردم رنجکشیدهی بم شدند و برایم خیلی جالب بود که آنان از طریق عکسی که مردی دو فرزندش را بر دوش کشیده، متوجه عمق این حادثه شده بودند و این موضوع، نشان میدهد که عکس چه جایگاهی در جهان دارد.
- از جایگاه عکاسی مشهد در جهان بگویید؟
جایگاه ویژهای دارد، ولی متأسفانه تمام موفقیتهای عکاسان مشهدی انعکاس پیدا نمیکند. بهطور مثال در سال ۸۴ بیش از ۳۴۰ مقام در جشنوارههای متعدد جهانی داشتیم.
- بهتازگی عکاسان مشهدی بیشتر جذب جشنوارههای خارج از کشور شدهاند و کمتر به فعالیت در داخل کشورمان میپردازند. فکر میکنید علت چیست؟
عکاسی، هنر پرهزینهای است که نیاز به حمایت مالی دارد که حداقل تا این زمان به این هنرمندان هیچ کمکی نشده است و آنان تا امروز به تنهایی چراغ این هنر را روشن نگه داشتهاند.
- شما که اعتقاد دارید مسئولان از این هنر حمایت نکردهاند، چه صحبتی با آنان دارید؟
مسئولان فرهنگ و هنر خراسان باید جایشان را به حامیان فرهنگ و هنر بدهند. وقتی کارشناسان کشاورزی هدایت و نظارت هنر و فرهنگ را برعهده گرفتهاند، طبیعی است که هنرمند جایگاهی نخواهد داشت و همچنین وقتی که مسئولان فرهنگی، حداقل ۵ دقیقه نمیتوانند دربارهی هنرهای مختلف صحبت کنند چگونه میتوانند حمایت و نظارتی داشته باشند. من اعتقاد دارم که درب مراکز هنری، فرهنگی به روی ما هنرمندان بسته است و خدا را شکر میکنیم در خانه خدا برایمان باز است و گرنه به واقع چهکار میتوانیم بکنیم؟
- آقای خادمالحسینی! در حال حاضر خیل عظیمی از هنرمندان به پایتخت مهاجرت میکنند، علت را در چه میدانید؟
هنرمند تا جاییکه بتواند در شهر و دیار خود فعالیت بکند و اجازهی آنرا داشته باشد، به تهران و جای دیگری سفر نمیکند، ولی گاهی بهجایی میرسد که حاصل ۳۰، ۴۰ سال زحمت هنری هنرمند نابود میشود، آنجاست که مجبور میشود ترک دیار کند و دارای بستری آمادهتر است و بدینطریق است که او میتواند خدمات ارزندهای به جامعه ارائه دهد.
- آخرین سؤال را خودتان اختصاص میدهیم در حال حاضر چه میکنید؟
با توجه به هدف ما که حفظ فرهنگ و آیین و سنن خراسان است که مبادا به فراموشی سپرده شود، در آغاز سال جاری چندین سفر گروهی به مناطق مختلف استان خراسان؛ مانند بشرویه، اسفراین و کاشمر داشتیم و از مراسم و آیینهای مختلف این سرزمین تصویر گرفتیم، سعی داریم، مجموعهای تصویری از آیینها و سنن خراسان تهیه کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.