یادداشت های جشنواره ای ۳ سر به مهر
سر به مهر – هادی مقدم دوست
- محبت محبی:
یادداشت های جشنواره ای
- ۳
سر به مهر
سر به مهر فیلم گرمی است که مخاطب را همراه خود میسازد، آن هم با مصالح دراماتیک اندک. در این مجال، تنها به ذکر چند نکته که منتج به چنین ویژگی شدهاند، اشاره میکنم: خردهریزهای فیلمنامهنویسی، نقل به مضمونی از هادی مقدم دوست در مورد فیلمنامه بیپولی.
پیش از توضیح بیشتر باید اشاره کرد که اشیاء (و حتی در نگاه وسیعتر رویدادها)، میتوانند چند کارکرد در فیلمنامه داشته باشند:
کارکرد کلاسیکی که اگر اسلحه ای در نمایی هست، باید حتما در صحنهای از فیلم شلیک کند و مثالهای شاخص آن فیلمهای فرهادی است و از آن جمله میتوان به فندک در چهارشنبه سوری و پیانو (و جابهجایی آن) در جدایی نادر از سیمین اشاره کرد و نوع دیگر، کاربرد اشیا جهت جان بخشیدن به اثر و تزریق زندگی واقعی (البته با حفظ درام) به فیلم است و مثال موفقش هم قلب طلایی کوچک بیپولی است.
مقدم دوست و نعمت الله از این ویژگی در اکثر آثار مشترکشان و از جمله سریال وضعیت سفید به خوبی بهره بردهاند و سر به مهر هم از این زاویه، دارای امتیاز مثبتی است و نمونهاش هم قلم ساخته دست صبا.
وب لاگ نویسی صبا
اگرچه به زعم نگارنده بیشتر مناسب دهه ۸۰ ایران است و میتوانست با شبکههای اجتماعی همراه یا حتی جایگزین شود، که البته محدودیتهایی در این زمینه وجود دارد – و وابستگی او و زندگیاش به اینترنت، با توجه به شناخت خوب مقدم دوست از این وادی، خوب از کار در آمده است و اوج آن تیتراژ هنرمندانه فیلم است.
با این وجود نمیتوان ایراداتی نظیر ضعیف بودن منطق رازداری صبا، عدم وجود مکانی مناسب و نزدیک برای نماز خواندن او یا گیر افتادن در اتاق کنفرانس را ندیده گرفت که البته ممکن است تا حدی به شخصیت پردازی صبا نسبت داده شود.
صبای سر به مهر، به نوعی همسو با شخصیت لیلا حاتمی در بیپولی است که البته خاستگاه اجتماعی و مشکلاتش او را متفاوت ساخته است و لیلا حاتمی این بار هم به خوبی از عهده نقشش بر میآید و تصور فیلم بدون او، بسیار دشوار است.
البته نمیتوان از بازی خوب آرش مجیدی به سادگی گذشت که پختگی طنازانهای را به تصویر میکشد.
در مجموع میتوان سر به مهر را، بهعنوان فیلم اول مقدم دوست، فیلمی قابل قبول دانست که بدون شعار زدگی معمول این جنس فیلمها، روان و گرم حرفش را میزند و تاثیرش را میگذارد. سینمای ایران حالا به وضعیتی رسیده است که چنین سطحی از کار را باید قدر دانست!
- تاریخ ارسال: ۲۰ بهمن ۱۳۹۱
- منبع: سایت آگاه فیلم
بازدیدها: ۰
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.