جبهه خصم همیشه وجود دارد
- منصور واحدی
جبههی خصم همیشه وجود دارد
نجات سرباز رایان saving private ryan poster – ۲۰۱۲/۰۳
استیون اسپیلبرگ Steven Spielberg
- کانون تحلیل گران سینما
- آگاه فیلم
- ارسال: ۸۵/۰۷/۷
۱٫ با فصل خیرهکنندهی آغاز فیلم، قالب فیلم مشخص میشود، سینمای جنگ، تصاویری مستندگونه از فضای جنگ و با قصهای ضدجنگ، تماشاگران همراه سربازان پا به جهنم جنگی میگذارند که چون جنگهای دیگر امیدی برای بازگشت نیست.
۲٫ تصاویری زیبا و گزارشگونه چون یک برنامهی زنده از تلویزیون از صحنههای جنگ بهطوریکه تماشاگر احساس میکند خود در صحنهی یک جنگ واقعی قرار دارد. خلاقیت “استیون اسپیلبرگ” و فیلمبردار، اضطراب سربازان را به تماشاگران منتقل میکند.
۳٫ حرکتهای دوربین روی دست موشکافانه و جستوجوگرایانه، نگران به هر طرف سر میکشد و تماشاگران را کنجکاوانه بهدنبال خود میکشد.
۴٫ “نجات سرباز رایان”، مثل اکثر فیلمهای کارگردان پرهزینه است و از نظر بصری فوقالعاده است. کارگردان سعی میکند چون همیشه به هر طریقی تماشاگر را تحتتأثیر عظمت فیلم قرار دهد.
۵٫ در فیلم، کارگردان، جان یک گروه هشت نفری را بهخاطر جان یکنفر به خطر میاندازد و این نشان میدهد که برای کارگردان، رنج معنوی آدمها اهمیت فراوانی دارد و سربازان با نیرویی قویتر از آنچه که در واقعیت وجود دارد به مأموریت خود ادامه میدهند.
۶٫ فیلم نشان میدهد که جبر زمانی و مکانی، سربازان را وادار به جنگ کرده است هر چند با آن موافقتی نداشته باشند و خود را تسلیم سرنوشت نمودهاند.
۷٫ حضور “تام هنکس”، در نقش “کاپیتان میلر” از نکات مثبت فیلم است و او با بازی زیرپوستی خود نقس انسانی را ایفا مینماید که درگیر شرایط گریزناپذیر گردیده است.
۸٫ نورپردازی فوقالعادهی فیلم، همراه با موسیقی فیلم با تکیه بر صورتهای رنگپریدهی انسانهای درگیر ماجرا القاکننده و بیانکنندهی احساسی چون از بین رفتن همهی آرزوهاست.
۹٫ در فیلم، “کاپیتان میلر” و سربازان سلسله مراتب نظامی را کنار میگذارند و حالت مرید و مراد را پیدا میکنند. احساس مرگ و ترس از مردن، جدایی و تکافتادگی را در بین سربازان و “کاپیتان میلر” از بین میبرد و احساس نزدیکی و با هم بودن را در بین آنها تقویت میکند.
۱۰٫ در طی مأموریت، در مواجهه با مرگ گروه، “کاپیتان میلر” از خصائص انسانی خود فاصله میگیرد بهطوریکه “کاپیتان میلر” در صحنهای اعتراف میکند با هر آدمی که میکشد، با خانهاش فاصله میگیرد.
۱۱٫ نقطهی اوج فیلم، روبهرو شدن خانم “رایان” جلوی خانهی رؤیاییاش با فرستادهی ارتش میباشد، که بعد از شنیدن مرگ سه فرزندش به زمین میافتد.
۱۲٫ فیلم میگوید جبههی خصم همیشه وجود دارد و سربازان نمیدانند هرلحظه باید انتظار چه دشمنی را بکشند. و این تراژدی همیشه وجود دارد.
۱۳٫ در انتهای فیلم، “رایان” که دیگر پیر شده است بر مزار “کاپیتان میلر” ایستاده است، او بازماندهی نسلی است که جسمش را از مهلکهی جنگ به در برد و روحش را جاگذاشت.
۱۴٫ فیلم “نجات سرباز رایان” با تصاویر زیبایش تمام زوایای جنگ را از نظر ویرانی، آوارگی، ازهم گسیختگی جامعه را بهخوبی نشان میده.
۱۵٫ “صلیب آهنی” (سام پکینپا)، “غلاف تمام فلزی” (کوبریک) و “نجات سرباز رایان” از ماندگارترین فیلمهای سینمای جنگ میباشند.
بازدیدها: ۰
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.